Självkörande bilar och en självvattnande kruka

För några veckor sedan var det CES 2020 – Consumer Electronics Show 2020 i Las Vegas Nevada, USA. På CES visas morgondagens teknik upp, historiska teknologiska uppfinningar som först visades upp på CES är bland annat VHSen, videokameran och CD-spelaren.
Detta året var den stora nyheten återigen självkörande bilar, bilar som inte behöver någon mänsklig interaktion för att köra, svänga och blinka. Bilarna kommer utrustade med inbyggda datorer, som är programmerade att köra, styra, blinka och allt annat som människor annars gör i en bil.
Det dröjer dock länge tills vi ser människor ligga i baksätet medan deras bilar kör dem till svärföräldrarna. Det har nämligen redan nu börjat komma lagar kring hur man ska hantera en självkörande bil, bland annat måste en person ha båda händerna på ratten under hela färden.
 Självkörande bilar får mig att tänka på när jag köpte en självvattnande kruka till min mor. Krukan köptes online, vilket gjorde att jag slapp ge mig ut i regnovädret som rådde då. Priset online var nästan dubbelt så billigt än om jag hade köpt den i butik. Leveransen gick rätt fort (3-5 arbetsdagar), och jag kunde hämta presenten i närmaste matbutik.
Jag köper nästan alla saker online nuförtiden, allt från matvaror till xenon lampor och telefontillbehör. Just xenon lampor hittade jag ett företag med bra kvalité för något år sedan, de hette förut humanhabit, men har sedan dess bytt namn till Lyson. Varför de bytte namn är jag inte riktigt säker, men det verkar som att Humanhabit blev uppköpta av Lyson för något år sedan och har sedan dess alltså fått samma namn. Lite som hur Statoil fortfarande hette Statoil i flera år efter att Cirkel K hade köpt dem, och sedan bytta namn på alla Statoilstationer till Cirkel K.
Nu ska jag se vad mer roligt presenterades på CES 2020, vi hörs.

Kommentarer är stängda.