Affisch med Skagenmotiv i Danmark skapar minnen

Visst är det skönt att bryta av vardagen med en minisemester. Brukar passa på att planera in ett par weekendresor under året så man kommer iväg från vardagen. När vi reser brukar vi ofta boka via https://www.akitravel.se/, det är ett bra och seriöst företag.

Danmark ligger nära och är relativt enkelt att ta sig till utan bil. Kör du bil blir det ofta ganska kostsamt att parkera när du besöker en dansk storstad. Köpenhamn har höga parkeringsavgifter. Åk istället tåg eller buss, då kan du även passa på att läsa en bok eller bara njuta av utsikten under resan.

förra sommaren passade vi på att besöka Köpenhamn. När vi anlände blev det ett par öl på olika pubar, danskarna kan verkligen göra god öl. Vi testade även på nationalrätten smörrebröd, som är en smörgås av grovt bröd med ägg, sill, gräslök, majonnäs och räkor. Till detta blev det en god Tuborg samt nubbe.

Danmark är känt för sin form och design. Du känner säkert till Skagenmålarna och deras fantastiska målningar som skildrar människor kring den danska kusten. Skagenmålarna är kända för sin återgivning av det starka danska ljuset kring stränderna. Det finns målningar av Skagenmålarna att beskåda på Skagens museum.

Idag kan du som tur är köpa billigare kopior av dessa målningar. Det finns affischer med Skagenmotiv på nätet. En affisch är inte lika exklusiv som en målning, men du får råd med desto fler. Om du är i Köpenhamn kan jag varmt rekommendera dig att besöka planschbutiken som ligger inne i city. Jag har glömt namnet på butiken, men det är en stor och välkänd butik som har ett av de största utbuden av planscher jag sett. Om du Googlar kommer du hitta den snabbt.

Utöver pubrundan blev det även ett par besök på olika restauranger under helgen. Dansk husmanskost är gott och det är kul att testa lite ny mat när man ändå är utomlands.

Nästa resa ska börja planeras och det ser ut att bli Prag. Prag är perfekt för dig som gillar stadsliv, god öl och historia. Det finns bra flygförbindelser från Stockholm och Göteborg. Priserna i Prag är bra, det är billigare att köpa mat och dryck där jämfört med Sverige

Kommentarer är stängda.